Hiihtoa, hiihtoa!

Tänään on alle kolme kuukautta Karhunkierroksen starttiin. Omat treenit ovat päässeet ihan hyvään vauhtiin maratonin jälkeen. Yksi tavoitteeni tälle keväälle on treenata aiempaa monipuolisemmin. En siis hae treenimäärien kasvua välttämättä juoksukilometrejä lisäämällä, vaan ottamalla uusia lajeja juoksun rinnalle.

Viime viikkoon mahtui vähän uintia, vesijuoksua, joogaa, kunnon salitreeni (paikat olivat kipeät monta päivää tämän jälkeen!), rymyä lumihangessa, pitkä polkulenkki ja hiihtoa.

Pari viikkoa sitten kokeilin hiihtoa ensimmäistä kertaa tälle talvelle, ja viime viikolla olosuhteiden osuessa kohdalleen innostuin hiihdosta lisää. Olimme perheen kanssa mökkeilemässä ja järven jäälle oli vedetty mahtavat ladut. Hiihdin kolmena päivänä peräkkäin, mikä oli varmaan koko aikuisiän ennätys!

Hiihtotekniikka on kylläkin edelleen hakusessa. Voiman saaminen potkuun on haastavaa, enkä oikein vieläkään tajua, mistä sen voiman pitäisi lähteä. Tiedän kyllä, että pakarasta ja keskivartalosta, mutta helpommin sanottu kuin tehty.

Karri (siis mieheni) katsoi mun hiihtotekniikkaa ja antoi hyviä vinkkejä. Otettiin myös videota mun hiihdosta ja vähän jäykältähän se näytti. Kuulemma polvissa saisi olla vielä hivenen enemmän joustoa.

Mutta sitten kun hiihti kolmatta päivää peräkkäin, niin huomasi, kuinka homma alkoi sujua yhä paremmin. Harjoittelin myös tasatyöntöä – se on vaan niin kingin näköistä, kun Suomen hiihtäjähuiput vetävät tasurilla arvokisoissa!

Ensimmäisellä tasatyöntöyrityksellä en päässyt kerrassaan mihinkään. Nauratti! Mutta kummasti siinäkin loksahti jokin paikoilleen, kun nukkui yön yli.

Hiihto on kyllä mahtava oheislaji talvella juoksun rinnalle. Olen tänä vuonna hiihtänyt yli 40 km, ja se on mulle paljon! Tavoitteeni voisi olla vaikka hiihtää vähintään toinen mokoma vielä tänä talvena. Nyt kun päivät pitenevät, niin ehkä työpäivänkin jälkeen ehtii ladulle.

Viime viikolla treenitunteja tuli yhteensä reilut 10 h, joista juoksua noin puolet (ja vaivaiset 35 km). Tässä vaiheessa kevättalvea on oikeastaan hyväkin treenata monipuolisesti. Pitkästä, viikoittaisesta juoksulenkistä pidän kuitenkin kiinni, mieluiten poluilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.