Kuka olen

Moi! Olen Ansku, reilu nelikymppinen perheenäiti, tutkimusalan ammattilainen ja aktiivinen kuntojuoksija. Kirjoitan tässä blogissa juoksuharjoittelustani ja erilaisista juoksuun ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Tutkijan luonteelleni uskollisesti suhtaudun juoksuun analyyttisesti ja tykkään pohtia juoksua monelta kantilta.

Olen kotoisin Oulusta, mutta asunut jo yli 20 vuotta pääkaupunkiseudulla. Nykyään asun parin kilsan päässä Nuuksiosta, ja Nuuksion polkuja onkin tullut kulutettua kesät talvet. Olen ultrajuoksuseura Endurancen jäsen.

Juoksin ensimmäisen puolimaratonini vuonna 2002 HCR:llä, loppuaikani oli tällöin 2:27 ja meinasin sipata 14 km kohdalla. Varsinaisesti juoksuharrastukseni alkoi vuonna 2008, kun nuorempi lapseni oli vajaan vuoden ikäinen. Juoksu oli ajankäytöllisesti tehokasta ja äiti sai lenkillä arvokasta omaa aikaa.

Sittemmin olen juossut lukuisia kympin ja puolimaratonin kisoja ja 11 maratonia, joista pohjoisimman Oulussa ja eteläisimmän Marokossa. Juoksen myös ultramatkoja niin poluilla kuin radalla. Juoksun lisäksi joogaan, uin ja käyn kuntosalilla.

Rakkaus juoksuun on ollut osa elämääni jo yli kymmenen vuotta ja aina löydän juoksusta jotain uutta. Juoksu on henkireikäni ja antaa minulle paljon henkisiä ja fyysisiä voimavaroja arkeen.

Kiva kun kävit ja olisin iloinen, jos jätät kommenttia blogiteksteihin!

Metsässä.