Testissä Inovin talvijuoksutrikoot

Tuote saatu blogin kautta.

Harrastan juoksua ympäri vuoden sekä poluilla että asfaltilla, joten olen investoinut hyviin talvijuoksuvarusteisiin. Näistä tärkeimmät juoksuvarusteet ovat nastalenkkarit sekä talvijuoksutrikoot. Lisäksi pidän lähes aina lyhytlahkeisia villahousuja juoksutrikoiden alla, sillä reiteni ja takamukseni kylmettyvät helposti juostessa (nähtävästi melko tyypillistä naispuolisille juoksuharrastajille).

Sain valita Addnature-verkkokaupasta mieluisan juoksuvaatteen testaukseen. Addnature ei ollut minulle ennestään tuttu, mutta verkkokauppa vaikutti heti tosi selkeältä, ja ulkoiluvaatteiden ja -varusteiden valikoima oli vakuuttava.

Juoksuvaatteen valinta testiin oli helppo – olin juossut edellisillä Löffler-talvitrikoillani jo 10 vuotta ja lykännyt uusien talvitrikoiden ostamista vuodesta toiseen.

Niinpä valitsin Addnaturen valikoimasta testiin Inovin talvijuoksutrikoot. Inov on yksi polkujuoksun luottomerkeistäni – olen juossut polku-ultria niin Inovin polkulenkkareilla kuin vedenpitävän juoksutakin suojassa. Nyt oli mielenkiintoista päästä testaamaan talvitrikoita.

Verkkokaupan kokoluokituksen mukaan Inovin talvitrikoot ovat normaalikokoiset ja leikkaus kapea. Valitsin varalta L-kokoiset trikoot, mikä oli hyvä valinta tällaiselle leveämpilanteiselle juoksijalle. Kylmemmillä keleillä talvitrikoiden alle mahtuisi vielä pitkiksetkin. Lisäksi tuotekuvaus kertoi, että trikoot ovat vettä ja tuulta hylkivät – aina vaan parempi, juoksenhan ulkona säällä kuin säällä.

Tilaus saapui Addnaturen verkkokaupasta muutamassa päivässä. Yllätyksekseni huomasin, että talvitrikoot ovatkin melko ohuet – niissä ei ole sellaista harjattua sisäpintaa kuin edellisissä talvitrikoissani. Trikoiden etuosassa on reisiä ja sääriä lämmittävä vahvikekangas, mutta takaosasta trikoot eivät ole juurikaan paksummat kuin tavalliset kesätrikoot.

Kuvassa talvitrikoot ovat nurinpäin – vyötäröltä puolisääreen ulottuu lämmittävä vahvikekangas.

Nyt olen juossut kaikki viimeaikaiset lenkkini testitrikoilla. Nollakeliin Inovin talvitrikoot ovat tosi hyvät. Lenkin jälkeen reidet ja takamus pysyivät selvästi lämpimämpinä kuin jos olisin juossut kesätrikoilla. Inovin trikoot toimivat vettähylkivän kankaan ansiosta hyvin myös tihku- ja räntäsateessa.

Heti ensimmäisellä lenkillä huomasin kuitenkin, että pohkeet tuntuivat kylmältä, sillä trikoissa ei ole erityisesti pohkeita lämmittävää kangasosaa. Pidemmille lenkeille laitoin trikoiden alle polvisukat, sillä kylmät pohkeet kramppaavat helposti.

Tositoimissa kolmen tunnin polkupitkiksellä

Varsinaiseen kuningastestiin talvitrikoot pääsivät tänään sunnuntaina kolmen tunnin polkupitkiksellä Nuuksiossa juoksuperheystävien kanssa. Sateli lunta, lämpötila oli nollassa ja polut olivat paikoin märässä kunnossa.

Talvitrikoot menossa mukana puron ylityksessä. Kuva: Jussi Solastie.

Varustauduin lenkkiin seuraavalla vaatetuksella: pitkähihainen ohut juoksupaita, lyhytlahkeiset villahousut, polvisukat, ohut juoksutakki, fleecehanskat, fleecekauluri, Salomonin talvijuoksupipo (jonka niin ikään sain testiin Addnaturen verkkokaupasta – pipo on aivan ihana!), Inovin talvitrikoot, villasäärystimet sekä nastalenkkarit.

Etenimme rauhallista tahtia ja olin pukeutunut tosi sopivasti, ei tullut kylmä eikä kuuma. Talvitrikoot toimivat pitkällä lenkillä tosi hyvin. Housut istuvat jalkaan tosi mukavasti ja pidän erityisesti korkeasta vyötäröosasta. Housujen takaosassa on vetoketjutasku ja leveä avotasku, jossa voisi säilyttää vaikkapa energiageelejä.

Voin lämpimästi suositella Inovin talvitrikoita, jos kaipaat lämpimämpiä housuja nolla- tai sadekeliin. Veikkaan, että trikoot toimivat hyvin myös kylmemmillä keleillä, jos alle laittaa merinovillapitkikset. Addnaturen verkkokaupasta löytyy huikea valikoima myös muita urheiluvaatteita ja -varusteita ja sivusto on tosi miellyttävä käyttää. Käy ihmeessä tutustumassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *