Tarkkana flunssan kanssa

Olin koko syksyn terveenä ja niinhän siinä kävi, että joululoman alkaessa sain flunssan. Juoksemaan en ole päässyt lähes kolmeen viikkoon ja suunnitelmissa ollut Limingan uudenvuodenjuoksu jäi harmillisesti väliin.

Flunssan pahin vaihe kesti reilun viikon ja pääsimme onneksi lähtemään uudenvuodenviettoon Oulun seudulle. Toinen flunssaviikko meni yskiessä, mutta yskä taittui onneksi melko nopeasti. Nyt loppiaisena olo on jo melko terve ja etenkin iltapäivisin ja iltaisin on tuntunut siltä, että voisin jo hyvin palata lenkkipolulle.

Nuuksion Saarilampi kylpi lauantaina auringossa.

Olen kuitenkin edelleen herännyt joka aamu kurkkukipuun, joten niin kauan kun pienikin kurkkukipu jatkuu, en lähde juoksemaan. Joskus nuorempana saatoin joskus lähteä pienessä kurkkukivussa tai liian aikaisin flunssan jälkeen hikoilemaan, todetakseni vain, että ei kannattanut. Seuraavana aamuna olo on yleensä aina ollut kipeämpi.

Lisäksi flunssan kanssa ei ole oikeasti muutoinkaan leikkimistä. Sydänlihastulehdus on vaarallinen eikä mikään juoksulenkki ole todellakaan sen arvoinen. Oma ohjenuorani onkin, että jos joutuu arvuuttelemaan, onko flunssa tulossa ja voiko lähteä lenkille, vastaus on ’ei voi’.

Onneksi on kävely!

Kävelylenkit ovat nousseet taas arvoon arvaamattomaan, kun on kuitenkin tehnyt mieli ulkoilla ja saada kehoon edes vähän liikettä. Olenkin käynyt melkein joka päivä kävelyllä ja se on ollut jopa terapeuttista.

Kävely on loistava laji aktiiviseen palautumiseen, ja myös juoksuvalmentajani Minna on merkannut kevään juoksuohjelman lepopäiviin vapaaehtoisen kävelyn tai hyötyliikuntaa.

Nuuksion Saarilampi.

Loppiaisviikonloppuun osui pari aurinkoista päivää ja oli täydellinen kävelyretkisää. Lauantaina kävimme perheen kanssa Saarilammella Nuuksiossa. Saarilammelle pääsee Veikkolan pohjoispuolelta Valklammentien parkkipaikalta. Saarilammella on nuotiopaikka, huussi ja polttopuita ja sinne kulkee hieno, noin 1,5 kilometrin pituinen reitti Saarilammen viertä.

Saarilammen nuotiopaikka on yleensä tosi rauhallinen ja myös telttailuun sopiva. Lauantaina tosin kävelyretkeltä palatessamme parkkipaikka ja tienvierus olivat aivan täynnä autoja. Retken jälkeen oli mukava tulla kotiin lounaalle, keittää kahvit ja katsoa perheen kanssa Eränkävijöiden uutta tuotantokautta.

Aurinkoinen sää jatkui sunnuntaina.
Palakosken reitti on hyvin merkitty.

Sunnuntaina kävin Palakosken upealla virkistysalueella. Palakoski on Veikkolan lähellä Vihdin puolella ja sieltä löytyy reilu 4 km mittainen, hyvin merkitty polkureitti. Polku on hyvin tekninen ja reitissä on paljon korkeuseroa, ja siellä saa tosi hyvän haastavan juoksutreenin tehtyä, jos reitin kiertää kahteen kertaan.

Kävelin polkureitin rauhakseen läpi ja ihailin maisemia. Reitti kiertää upean Palakosken kautta, joka virtasi nyt väkevänä. Viimeksi kun olin Palakoskella syksyllä, se oli kuivan kesän jälkeen hiljainen.

Palakosken kuohu rauhoittaa.

Minulla alkaisi tänään uusi juoksuohjelma kohti kesäkuista Färsaarten maratonia, mutta en kiirehdi juoksemaan ennen kuin olen aivan terve. Eikä tämä oikeastaan edes harmita, kaikelle on aikansa! Sillä välin jatkan kävelyllä käymistä ja nautin joutenolosta lukemisen ja neulomisen merkeissä.

2 Replies to “Tarkkana flunssan kanssa”

  1. Onpa komeita kuvia! Tsemppiä treeneihin kun flunssa voitettu 👍

    1. Kiitos Mirva! Flunssa tuntui onneksi jo talttuvan ja kävin tänään vuoden ensimmäisellä juoksulenkillä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *