Maratonille Marokkoon

Ei tule ihan ensimmäiseksi mieleen, että kirjoittaisin juoksublogissa terrorismista. Mutta näin nyt kuitenkin on. Varasin nimittäin aiemmin tällä viikolla lennot ja majoituksen Marrakechin maratonille Marokkoon. Matka on ensi tammikuussa ja maraton juostaan Marrakechissa sunnuntaina 28.1.2018.

Marokko on kiehtonut minua matkakohteena jo pitkään ja erinäisten sattumusten kautta tarjoutui upea mahdollisuus lähteä uuden juoksukaverin Millan kanssa Marrakechiin. Juoksen siis kymmenennen maratonini Afrikan mantereella!

Marokon maratonmatkan osalta voisi sanoa, että unelmilla on tapana toteutua, jos niistä puhuu ääneen, ja vieläpä oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Facebookin Kestävyyttä pintakaasulla 24/7 -juoksuryhmässä eräs ryhmäläinen mainitsi lähtevänsä ensi tammikuussa Marrakechin maratonille. Silmäni nauliutuivat tähän viestiin ja minä kommentoimaan, että olisipa upeaa lähteä, mutta että yksin en kyllä sinne lähde.

Hetken päästä Milla kommentoi, että häntäkin kiinnostaa, ja siitä se sitten lähti. Ehkä mopokin vähän karkasi käsistä ;-), mutta muutamaa tuntia myöhemmin meillä oli lennot ja majoitus varattu!

Kisa on täydelliseen vuodenaikaan: tammikuun lopussa ei ole muita kisoja eikä paikan päällä ole vielä liian kuuma. Olin kysellyt mieheltä ja lapsilta jo keväällä, lähtisimmekö joskus Marokkoon, mutta kukaan ei ollut innostunut. Marokossa on iso riski vatsataudille ja Egyptin matkallamme 2013 koko perhe itseäni lukuun ottamatta sai vatsataudin. Ymmärrettävää, ettei Marokko ehkä houkuttele heitä.

Ja nyt unelmani Marokosta kävisi toteen, olin löytänyt KPK-ryhmän kautta kivaa matkaseuraa, ja samalla reissulla pääsisi vielä juoksemaan maratonin kenties eksoottisimmassa paikassa koko elämäni aikana!

Sitten tapahtui hirvittävä terrori-isku Barcelonassa.

Ja seuraavana päivänä Turussa.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kummankin iskun tekijät ovat marokkolaisia.

Maratonmatkasta Marokkoon tuli yhtäkkiä kauhealla tavalla ajankohtaisempi kuin koskaan.

Millan kanssa vaihdeltiin viestejä ja kieltämättä kumpaakin mietitytti tuleva matka. Jos olisimme lykänneet varaamista parilla päivällä, voi olla, että matka olisi jäänyt varaamatta. Ulkoministeriön matkustustiedote Marokosta on päivätty tätä kirjoittaessani 8.8. ja tiedotteen mukaan Marokko on ulkomaalaiselle turistille suhteellisen turvallinen maa. Tuona päivänä terrori-iskut eivät tietenkään olleet vielä tiedossa, joten tilanne saattaa hyvinkin muuttua.

Tällä hetkellä olemme siis lähdössä tammikuussa matkaan. Terrori-iskuja on sattunut joka puolella maailmaa, mutta suurin osa marokkolaisista on varmasti aivan tavallisia, ystävällisiä ihmisiä. Jollain tasolla maratonin juokseminen ja lomailu Marokossa saattaa olla jopa turvallisempaa kuin länsimaisessa suurkaupungissa.

Matkan lähestyessä jännityskertoimet varmasti kasvavat, mutta omaa elämää ei voi elää pelossa. Jos antaa pelon hallita elämäänsä, eipä sitä voisi lähteä paljon minnekään. Samalla jäisi elämä elämättä.

Ja tietenkin, mikäli ulkoministeriö muuttaa näkökantaansa eikä Marokkoon matkustamista enää suositella, arvioimme tilanteen uudelleen. Sitä ennen treenataan hyvillä mielin ja keskitytään vaikka miettimään, millainen huolto maratonilla mahtaa olla ja millaisen mitalin sieltä saa!

em>Kuva: International Marathon of Marrakech 2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *