Kenkätestissä Asics Novablast

**kaupallinen yhteistyö**

Sain blogin kautta testiin energisen oranssit Asics Novablast Tokyot. Kengät on tarkoitettu neutraalisti askeltavalle juoksijalle asfaltti- ja maantiejuoksuun. Asicsin nettisivuilla olevan kuvauksen mukaan ne ovat kevyet ja tarjoavat hyvän tuntuman juoksualustaan.

Asics Novablast Tokyot on brändätty varsin ajankohtaisesti – kenkien kirkas oranssi juhlistaa Tokiota ja Japania ja tuo tietenkin mieleen lähestyvät olympialaiset. (Toivottavasti olympialaiset nyt todellakin järjestettäisiin!)

Novablastit ovat kevyet ja lestiltään kapeat. Kengän paino on 260 g. Kengässä on Flytefoam-välipohja, joka pehmentää iskutusta ja saa aikaan eteenpäin menemisen, jopa trampoliinimaisen tunteen. Parhaimmillaan kengät ovat nopeammassa juoksussa.

Kengät ovat melko paksupohjaiset ja droppia on 10 mm, joten niiden voisi kuvitella olevan jalassa melkoiset trukit. Minun jalkaani kengät eivät kuitenkaan tuntuneet lainkaan raskasrakenteisilta – päinvastoin.

Käyttökokemuksia

Olen omistanut Asicsit viimeksi 10 vuotta sitten. Juoksin ensimmäisen maratonini Tukholmassa toukokuussa 2011 Asicsin Gel-Kayanoilla, jotka ovat käsittääkseni Asicsin tukevin malli.

Minulla oli siis hieman ennakkoluuloja Novablastia kohtaan. Mitenköhän ne mahtaisivat sopia minulle? Valitsin myös kenkien koon summanmutikassa. Juoksen yleensä 40 1/3 – 40,5 koon lenkkareilla ja nyt valitsin 40,5 koon kengät.

Testasin Novablasteja neljällä lenkillä: kahdella 8 km kevyellä peruskestävyyslenkillä, yhdellä vauhtikestävyyslenkillä (3×10 min vedot) ja yhdellä 15 km pitkiksellä.

Ja käyttökokemus oli varsin myönteinen! Kengät istuivat jalkaan muitta mutkitta, koko oli sopiva ja nauhoituksen sai sopivan kireäksi.

Lenkkarit ovat silloin hyvät, kun niitä ei ajattele lenkin aikana ollenkaan. Yllätyin Novablastien hyvästä istuvuudesta – ne eivät painaneet tai hiertäneet mistään. Kengät pelittivät oikein hyvin sekä kevyillä lenkeillä, vetotreenissä ja jopa parin tunnin pitkiksellä.

Novablastien ohut pintamateriaali tekee kengistä kevyet ja hengittävät, ja tässä oli oikeastaan niiden ainoa huono puoli. Juoksureitit olivat paikoin sohjoiset ja sain väistellä lammikoita, jolloin kengät hörppäsivät kosteuden kärjestä sisään heti ensimmäisellä sohjopätkällä. Märällä asfaltilla Novablastit eivät siis ole mielestäni optimaaliset kengät, sadekelistä puhumattakaan.

Sen sijaan kuivalla kelillä Asics Novablastit ovat ihanteelliset kengät niin peruskestävyys- kuin vauhdikkaammille lenkeille. Maratonille kengät saattavat olla liian kevyet, mutta ainakin seuraavan puolimaratonini juoksen varmasti Novablasteilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *