Kaksi puolimaratonia viikon sisään – osa 2: Forssan Suvi-ilta 2019

Helsinki Half Marathonista (kisakertomus täällä) oli kulunut vain kaksi päivää, kun uusi puolimaraton jo poltteli mielessä. Mieheni oli estynyt osallistumaan Forssan Suvi-iltaan ja päätin käyttää hänen osallistumisensa. Pääsisin ensimmäistä kertaa juoksemaan Forssassa ja tapaamaan juoksukavereita – kaksi mahtavaa syytä osallistua!

Suunnittelin juoksevani Forssan puolikkaan läpi hieman reippaampana pitkänä lenkkinä. Suurin haaste olisi, miten malttaisin juosta rauhallisemmin, kun yleensä lappu rinnassa herättää aina kilpailuvietin ja houkuttelee rikkomaan itselle annetut lupaukset maltillisesta kisavauhdista.

Siispä laitoin viestiä Harri-valmentajalle ja kerroin hänelle muuttuneista treenisuunnitelmista ja Forssan loppuaikatavoitteesta 2:15. Valmentajalle annettua lupausta en sentään kehtaisi rikkoa!

Valmentaja päivitti kuluvan viikon treeniohjelman. Kisaviikolla treeniä kevennetään: kahta vauhtikestävyyslenkkiä lyhennettiin ja viikonlopun pitkis korvattiin puolimaratonilla.

Startin odottelua Tuulin ja Millan kanssa.

Kyläkisan tunnelmaa

Kisalauantai oli jälleen aurinkoinen ja helteinen. Automatkat taittuivat rattoisasti Tuulin kanssa jutellen ja Forssaan saapuessamme kisakeskuksessa oli jo kiva pöhinä. Halaukset ja kuulumiset juoksukavereiden kanssa, kävimme lämmittelyhölkällä ja sitten lähtöalueelle.

Pamauksesta liikkeelle ja maltilla juoksuun. Sykkeet pysyivät mukavasti aerobisen kynnyksen tuntumassa ja juoksuvauhti lukittui nopeasti 6:12 min/km-tietämille. Juoksijoita meni koko ajan ohi oikealta ja vasemmalta, mutta se sai aikaan lähinnä sisäistä riemua – viimeinkin maltan juosta oikeasti rauhallisemmin kisassa, ilman mitään paineita loppuajasta!

Kisasykkeet.

Kannustajia oli paljon reitin varrella ja kannustus jatkui oikeastaan koko matkan Tammelaan ja takaisin. Sympaattinen meininki! DJ soitti Olavi Virtaa, mikä loi kisaan perisuomalaista keskikesän tunnelmaa.

Loputtomalla, kuumalla maantieosuudella sain kiinni maratonia juoksevan Jannen ja siitä eteenpäin juoksimme yhdessä minun maaliini ja Jannen toiselle kierrokselle asti. Janne juoksi 4:30 loppuaikaa ja minä 2:15, joten vauhdit menivät mainiosti yksiin. Juteltiin ja välillä oltiin hiljaa. Vauhti oli lähes professionaalisen tasaista – vain yhdessä tiukassa ylämäessä loppupuolella käveltiin.

Huollon suhteen noudatin HHM:llä hyväksi toteamaani käytäntöä ja juoksin oman 0,5 litran juomapullon kanssa ensimmäiseen huoltoon (4,5 km) asti. Huoltopisteitä Forssassa oli mukavan taajaan ja joka pisteellä join kunnolla ja nakkasin vettä päähän. Urheilujuoman lisäksi otin yhden geelin ja pari suolatablettia.

Koko kisa meni flow’ssa. Kuuma oli, mutta nyt pystyin nauttimaan helteestä, kun ei ollut kiire mihinkään. 20 km tietämillä Jannen kanssa heipat ja kohti maalia. Loppuaika 2:12, keskisyke 149. Loistojuoksu!

Hyvä mieli ja kaunis mitali!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *