Färsaarten maratonille kesäkuussa

Syksyn hiljaiselon jälkeen seuraava iso juoksutavoite on merkitty kalenteriin. Lähden kesäkuussa ystäväni Millan kanssa Färsaarten maratonille! Lapin polkujuoksureissujen myötä pohjoinen ulottuvuus kiehtoo minua yhtä enemmän ja tätä vimmaa lievittämään löytyi Färsaarten maraton, joka on sopivasti kesäkuun alussa.

Färsaaret tulee olemaan kolmastoista maratonini ja kahdeksas maa, jossa juoksen maratonin. Färsaarethan kuuluu Tanskalle, mutta Country Marathon Clubissa Färsaaret lasketaan omaksi maakseen. Haluaisin juosta joka vuosi maratonin uudessa maassa – tämä on ihan parasta elämysmatkailua!

Lennämme Färsaarille Norwegianilla Kööpenhaminan kautta ja varasimme huoneiston Tórshavnin (joka on maratonin nettisivujen mukaan maailman pienin pääkaupunki) keskustasta Airbnb:n kautta. Maisemat ovat maratonin nettisivujen promovideossa (katso video täältä) upeat ja reitti on varsin mäkinen, eli ennätyksiä en lähde tavoittelemaan.

Tästä ne maratontreenit taas lähtee.

Maaliin päässeitä juoksijoita oli Färsaarten maratonilla tänä vuonna 121, joten pienellä porukalla juostaan. Maratonin lisäksi tapahtumassa on myös puolimaraton ja lyhyempiä matkoja, mutta maratonilla saamme luultavasti varautua loppupään pitäjäksi ja hyvin rauhalliseen kisatunnelmaan 😊.

Valmentaja avuksi juoksutreeniin

Maratonille ilmoittautuminen tuo kummasti motivaatiota treenaamiseen, mutta nyt haluan treenata viisaasti ilman ylikuormituksen vaaraa. Nyt jos joskus tarvitsen juoksuvalmentajan, joka tekee minulle henkilökohtaisen, aikatauluihini sopivan maratonohjelman, osaa ottaa ohjelmassa huomioon muutkin lajit (jooga, kuntosali, uinti) ja ennen kaikkea ymmärtää kokonaiskuormituksen päälle.

Keväästä tulee varmasti kiireinen ja on erittäin tärkeää, että pystyn panostamaan laadukkaan treenin lisäksi hyvään uneen, sosiaalisiin suhteisiin, terveelliseen ruokavalioon ja palautumiseen.

Tammikuussa aloitankin juoksuvalmennuksen yhdessä Minna Syvälän kanssa. Minna on erikoistunut aikuisten kuntourheilijoiden valmentamiseen ja hänellä on personal trainerin, ravintovalmentajan ja life coachin koulutukset, joten hän jos joku pystyy huomioimaan valmentamisessa myös muut elämänalueet.

Tapasimme Minnan kanssa marraskuussa alkukartoituksen merkeissä ja hänellä oli heti ensitapaamisella erittäin ammattitaitoinen ote valmentamiseen. Kävimme läpi tavoitteitani, menneitä treenejäni ja kisojani sekä elämäntilannettani.

Varsinaisesti valmennus alkaa tammikuussa ensimmäisen juoksuohjelmajakson ja yhteistreenin merkeissä. Vielä pari viikkoa siis treenailen miten huvittaa ja sen jälkeen antaudun ikioman juoksuvalmentajan huomaan.

Juoksuvalmennuksen lisäksi sovimme Minnan kanssa hyvinvoinnin ja arjenhallinnan valmennuksesta, coachingista*. Coachingissa valmentaja auttaa valmennettavaa elämän eri osa-alueiden muutoksessa ja tukee valmennettavaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttamisessa. Tulen siis saamaan kevään aikana varsin monipuolisen valmennussetin ja uskon, että juoksu- ja hyvinvointivalmennus tukevat toisiaan loistavasti.

Kirjoitan lähiaikoina oman postauksen ensimmäisestä coaching-sessiosta. Ja kevään mittaan tietysti myös juoksuvalmennuksesta ja treenimatkasta kohti Färsaaria. Viime viikkoina olen juossut vähänlaisesti eli odotettavissa on varmasti nousujohteista treeniä ja kesäkuussa toivottavasti mallikkaasti juostu maraton!

*) Coaching toteutetaan blogiyhteistyönä.

Färsaarelaiset osaavat varmasti hyggeilyn tanskalaisten tapaan ja siitä on hyvä ottaa mallia kotonakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *