Arki yllätti yrittäjän

Edellisestä blogitekstistä vierähti yli kuukausi, mutta asiassa on se hyvä puoli, että päivä on pidentynyt valtavasti ja kevät lähenee! Pari viikkoa sitten havahduin siihen, että työ ja vapaa-aika eivät olleet tasapainossa. Työ lohkaisi liikaa aikaa ja palautuminen alkoi kärsiä. Oli hyvä hetki pysähtyä miettimään omia arkirutiineja toimivammaksi.

Aloin alkuvuodesta yrittäjäksi ja olen nauttinut yrittäjyyden vapaudesta. Vapauden kääntöpuoli on kuitenkin se, että pitää itse olla entistäkin tarkempi työmäärän rajaamisessa. Työtunteja ei lasketa ja helposti tekee innostuneena töitä silloinkin, kun olisi hyvä vaihtaa vapaalle.

Yrittäjyyden alkuvaiheeseen liittyy paljon käytännön asioita, verkostoitumista ja kehitystyötä. Olen ollut malttamaton etenemisen kanssa ja minusta on tuntunut, että kaikki pitää saada heti valmiiksi. Kehitystyön lisäksi olen tehnyt myös asiakasprojekteja, jo0ten tekemistä on riittänyt.

Työ on minulle innostavaa ja minussa taitaa myös olla vähän työnarkomaanin vikaa. Jos akuutteja deadlineja ei ole, tekeminen ei kuitenkaan lopu: kehittämistä riittää tehtäväksi ja ammattikirjallisuutta luettavaksi niin paljon kuin sielu sietää.

Pari viikkoa sitten oli niin tiivis työviikko, että työpäivän jälkeen olin ihan poikki enkä jaksanut mennä treeniohjelman mukaisille juoksulenkeille. Pari väliin jäänyttä lenkkiä ei tietenkään merkitse mitään ja olen oppinut sen, että joskus on parempi jäädä sohvalle kuin vääntäytyä väkisin lenkille.

Minulle juoksuun jäävä energia on kuitenkin tärkeä jaksamisen mittari. Jos väsyttää epätavallisen paljon ja lenkille lähteminen alkaa tuntua vastenmieliseltä, on syytä tehdä muutoksia omaan arkeen.

Keskellä kiirettä huomasin myös, että keskittymiskykyni alkaa kärsiä enkä osaa heittäytyä kunnolla vapaa-ajan moodiin, vaan seilaan vapaallakin jossain työn ja vapaa-ajan välimaastossa. Ja kun on tällaisessa välitilassa pidempään, työstä palautuminen vaikeutuu entisestään.

Parempia arkirutiineja

Niinpä pysähdyin miettimään arkirutiinejani ja otin käyttöön samat tutut jutut, joista olin vähitellen lipsunut. Rauhoitin iltoja työnteolta ja päätin pitää viikon aikana 1-2 totaalista vapaapäivää töistä. Latasin itselleni Headspace-sovelluksen ja aloin meditoida päivittäin juuri niinä hetkinä, kun ei malttaisi.

Mieli lepää pitkällä lenkillä.

Lisäksi päätin lisätä hyötyliikuntaa ja alkaa ulkoilla myös aamuisin tai päivällä. Nyt olen käynyt joka aamu vähintään vartin kävelyllä, jolloin työpäivä alkaa ihan eri vireessä kuin ilman aamu-ulkoilua. Olen myös sopinut ihmisten kanssa etäkävelytreffejä ja ne ovat olleet tosi virkistäviä!

Nämä pienet, mutta tärkeät muutokset ovat tuoneet heti lisää energiaa arkeen. Olen myös ollut erityisen iloinen juoksuharrastuksesta ja -ohjelmasta. Fiilikset ovat k:n vuoksi välillä aika synkät, mutta etenkin polkulenkeillä kaikki huolet haihtuvat taivaan tuuliin.

Juoksuohjelma maratonille etenee pienen nikottelun jälkeen taas erinomaisesti ja huomaan juoksuvauhtien parantuneen kuukauden takaisesta. Seuraavassa postauksessa kerron taas tarkemmin juoksukuulumisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.