Kuka olen

Moi! Olen Ansku, nelikymppinen perheenäiti, tutkija ja aktiivinen kuntojuoksija. Kirjoitan tässä blogissa juoksuharjoittelustani ja erilaisista juoksuun liittyvistä aiheista. Tutkijan luonteelleni uskollisesti suhtaudun juoksuun analyyttisesti ja tykkään pohtia juoksua monelta kantilta.

Olen kotoisin Oulusta, mutta asunut jo parikymmentä vuotta pääkaupunkiseudulla. Nykyään asun parin kilsan päässä Nuuksiosta, ja Nuuksion polkuja onkin tullut kulutettua kesät talvet. Olen ultrajuoksuseura Endurancen jäsen.

Juoksin ensimmäisen puolimaratonini vuonna 2002 HCR:llä, loppuaikani oli tällöin 2:27 ja meinasin sipata 14 km kohdalla. Varsinaisesti juoksuharrastukseni alkoi vuonna 2008, kun nuorempi lapseni oli vajaan vuoden ikäinen. Juoksu oli ajankäytöllisesti tehokasta ja äiti sai lenkillä arvokasta omaa aikaa.

Sittemmin olen juossut lukuisia kympin ja puolimaratonin kisoja ja kahdeksan maratonia, joista pohjoisimman Oulussa ja eteläisimmän Marokossa. Nykyään juoksen myös ultramatkoja, niin poluilla kuin radalla, ja ultrista onkin tullut päämatkani. Juoksen myös kisoja kympistä maratoniin, koska vaihtelu virkistää!

Välillä juoksuharrastus on ollut elämäntilanteen vuoksi taka-alalla ja olen aloittanut juoksun monta kertaa lähes nollapisteestä, tai ainakin siltä on tuntunut. Rakkaus lajiin on kuitenkin säilynyt kaikki nämä vuodet ja aina löydän juoksusta jotain uutta. Juoksu on henkireikäni ja antaa minulle paljon henkisiä ja fyysisiä voimavaroja arkeen.

Seuraava iso tavoitteeni on Vuokatti Trail Challengen perusmatka (115K) syyskuussa 2018. Kiva kun kävit ja olisin iloinen, jos jätät kommenttia blogiteksteihin!

Metsässä.